Saturday, August 25, 2007

Στάχτη και μπούρμπερη

Ωραίο αστείο: Ο Πολύδωρας Υπουργός -Γελάσαμε, φτάνει πια; Ένας υπουργός έχει και ένα χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Καλή φάση: Να στείλουμε τον άχρηστο ανηψιό στην Πυροσβεστική, δημόσιο είναι. Όταν κάποιος διορίζεται με νοοτροπία αργόμισθου και του επιτρέπεται να υποαπασχολείται 9 μήνες το χρόνο, τότε τα αποτελέσματα είναι πως, όσο ενθουσιώδης και να είναι για την εργασία του, πιο πολύ σε μέλος του ασκεριού του Κολωκοτρώνη θα φέρνει, παρά σε υπαλληλο ενός σύγχρονου σώματος

Σουρεαλισμός: Να εξετάζουμε τα πολιτικά φρονήματα των πυροσβεστών. Έτσι, διδάσκουμε από νωρίς τις αξίες που χρειάζτοναι. Κοντά 40 αντιφρονούτνες έμπειρους αξιωματικούς αποστράτευσε η Αυτού Μεγαλειότις, Ρωμαίος Ύπαρχος και λόρδος Βύρων, μόλις την άνοιξη.

Ηλιθιότητα: Όταν ψηφίζουμε για τοπική αυτοδιοίκηση να μην εξετάζουμε τις ικανότητες και το βιογραφικό των υποψηφίων, παρά μόνο τα ένσημά τους στο κόμμα. Έτσι, κατορθώνουμε την εκλογή ανθρώπων που είναι ανίκανοι να διοικήσουν έστω και ένα Super Market

Καμία συγκίνηση για την καταστροφή. Αυτό μας αξίζει.

2 comments:

Anonymous said...

Έχεις απόλυτα δίκιο: αν στη θέση του Πολύδωρα ήταν ο Φούφουτος, δεν θα είχε καεί ούτε μια πευκοβελόνα! Με τέτοια μυαλά, τέτοιο περιβάλλον μας χρειάζεται!

Αντώνιος said...

Ένα ανώνυμο σχολιάκι που ακολουθεί λογική μηδενισμού. Επειδή δηλαδή οι φωτιές είναι τεράστιες, δεν πρέπει να ελέγξουμε πιθανούς παράγοντες που θα είχαν αναχαιτίσει, έστω και μερικώς, αυτήν την καταστροφή.

Το γεγονός ότι υπάρχει ξηρασία ή εμπρηστές είναι εντελώς άσχετο από το τι πρέπει να κάνουμε ΕΜΕΙΣ για να τα αντιμετωπίσουμε. Και από ότι φαίνεται υπάρχουν πολλά ακόμη μέχρι να δηλώσουμε ικανοποιημένοι:

Κάναμε ό,τι μπορούσαμε.