Friday, June 09, 2006

Νέα φυλακή χτίζει η ελληνική πολιτεία...

...για να μπορέσουν να χωρέσουν όλοι όσοι συνελήφθησαν χτες στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ενώ κρατούνται προσωρινά στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας έξω από τη ΓΑΔΑ επειδή είναι τόσοι πολλοί που η ΕΑ δεν ξέρει που αλλού να τους χωρέσει. Το αναφέρει ξεκάθαρα και το in.gr

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας στους τέσσερις συλληφθέντες φοιτητές για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, κατά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητης σωματικής βλάβης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβασης νόμου περί όπλων. Οι τέσσερις φοιτητές, που αρνούνται τις κατηγορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στις 21 Ιουνίου.

Αφότου απομακρύνθηκαν από τον κοινωνικό περίγυρο οι 4 διαβόητοι που είχαν και σαν πρότυπό τους τα αδέλφια Ντάλτον μπορούμε πλέον να κατεβαίνουμε άνετα στις πορείες αφού ένας νέος πολιτισμός εγκαθίσταται στην κοινωνική καταστολή. Η αστυνομία σύμφωνα με τον αρχιιμπρεσάριο των πραιτώρων Βύρωνα Πολύδωρο θα μοιράζει νερά στους διαδηλωτές, καφέ σε όσους εξαντλούνται και φυσικά θα διαθέτει αντηλιακές κρέμες σε όσους το έχουν ανάγκη. Φυσικά θα έρχεται στην πορεία με κουστούμι και γραβάτα σε μία σαφή προσπάθεια αισθητικής αναβάθμισης του κέντρου της Αθήνας.



Μάλλον μας δουλεύουν μου φαίνεται αφού κάθε φορά η ιστορία είναι η ίδια. Η Αθήνα ή το γήπεδο γίνονται τακτικά αρένα και οι συλλήψεις είναι 10, αποδίδονται ευθύνες σε 3 και μόνο ο ένας τιμωρείται με αναστολή και εξαγοράσιμη ποινή.

No comments: