Friday, October 05, 2007

Η είδηση και τα παρεπόμενά της

Είδηση:

H Εύη Βατίδου καταθέτει μήνυση στον σύζυγό της για ξυλοδαρμό. Πρωινές εκπομπές έχουν κάμερες έξω από το σπίτι της όπου ο σύζυγός της δεν της επιτρέπει να μπει μέσα σε αυτό.

Παρεπόμενα:


~ Ο Τέρενς Κουίκ προσπαθεί με γελοίο - χυδαίο τρόπο να δικαιολογήσει την πλευρά του συζύγου μειώνοντας διαρκώς την έκταση ενός περιστατικού που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, διακόπτοντας την κοπελίτσα που κάνει ζωντανά το επιτόπιο ρεπορτάζ.

~ Ο συνεργάτης της Ελεονώρας Μελέτη αποκαλύπτει ότι οι δημοσιογράφοι διαθέτουν scanner για αστυνομικές συχνότητες, για αυτό και έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται στο χώρο του ρεπορτάζ πολύ γρήγορα - παράνομο είναι αυτό.

~ Είναι πασίγνωστο ότι στη χώρα αυτή δε βρίσκεις κανένα δίκιο, παρά μόνο αν έχεις πληρωμένους τραμπούκους. Διότι οποτεδήποτε παραβιάζεται το δίκιο κάποιου, είναι τόσο περίπλοκες οι δικαστικές διαμάχες (ακριβές και χρονοβόρες) και τόσο ανύπαρκτοι οι μηχανισμοί της πολιτείας (κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνική εργασία κλπ.) που τελικά επιβιώνει ο νταής και όχι ο πολιτισμένος.

~ Ο ίδιος ο Kύριος σύζυγος (Κούγιας για τους αδαείς) έχει πολλάκις κατηγορηθεί για πράξεις αλητείας. Προσωπικά τον θυμάμαι να ζητάει από αντίδικο να πάνε έξω από δικαστήριο να πλακωθούν μπροστά στις κάμερες και να δέχεται μήνυση από το Γρηγόρη Βαλιανάτο. Η σύζυγος τώρα είναι κλασσική περίπτωση κοπελίτσας που τάχατέ μου μεγαλοπιάστηκε. Μάλιστα, για να βρεθούν στο Α/Τ Βουλιαγμένης να δίνουν μηνύσεις ο ένας στον άλλον, αυτό σημαίνει πιθανώς ότι η Ευούλα είχε δεχτεί πολλάκις απειλές και ψυχολογική - σωματική βία.

~ Δεν είναι πάντα αξιοζήλευτη η κάθε ξέκωλη που βρίσκεται να παίρνει τον καλό σύζυγο (συχνά και μία δεκαετία γυραιότερο) και να καλοπιάνεται. Δυστυχώς όσα κρύβονται από το μεσημεριανό 'Κους Κους' πονάνε πολύ...

No comments: