Friday, January 12, 2007

Ράδιο Blackman

Ράδιο Blackman online

ανοίγει με Winamp ή με ITunes

Ο τύπος είναι πολλά χρόνια μπροστά. Δε ντρέπεται για τις καταβολές του, αντίθετα τις χαίρεται κιόλας. Και έχει και τις πιο cult διαφημίσεις στην Αττική - άμεσες και αυθεντικές (στην επαρχία τον ανταγωνίζονται επάξια σταθμοί με άφθονο echo).

Παράνομος θα πουν κάποιοι, όπως οι μισοί ραδιοφωνικοί σταθμοί συμπεριλαμβανομένων των κρατικών θα απαντήσουν άλλοι. Και οι νόμιμοι βέβαια έχουν αδειοδοτηθεί με εντελώς έκνομες διαδικασίες... Αν μη τι άλλο, δε γεμίζει άλλη μία συχνότητα με τραγούδια από playlist προσπαθώντας να με πείσει ότι το Baila Morena είναι η πληρέστερη σύγχρονη μορφή τέχνης! Αντίθετα, παρουσιάζει αυθεντικά δημοτικά τραγούδια όπως αυτά τραγουδιούνται σήμερα στα πανηγύρια.

Ναι, υπάρχουν και τέτοια, εκεί που πουλάνε γουρουνοπούλα με το κιλό, την οποία γυρίζει ο γεωργικός ελκυστήρας - κοντολογίς τρακτέρ. Ακόμη, στέγη στο ραδιόφωνο αυτό βρίσκει και το λαϊκό τραγούδι από τον Περπινιάδη, το Ζαγοραίο και άλλους που έχουν εξοριστεί σήμερα από το καθώς πρέπει ραδιόφωνο των συμφεροντολόγων που κατέχουν τις διάφορες συχνότητες. Πρόκειται για μουσική την οποία θα είχαν ξεχάσει πολλοί, καθώς πλέον άντε να ακουστεί καμία Παπαλάμπραινα σε γάμο σε εκτέλεση από αοιδούς που το είχαν απωθημένο να τραγουδήσουν Verdi και αναγκάστηκαν να αλλάξουν ρεπερτόριο για βιοποριστικούς λόγους ή άλλιώς σε εκδοχή για τουρίστες! Εκτελέσεις σπάνιες που έχουν μέσα τους κάτι από την Ελλάδα.

Αντίθετα με την κρατούσα τάση δε μιλάει σα να βρίσκεται στα πρόθυρα οργασμού όπως τόσες και τόσες παρουσιάστριες σε δημοφιλέστατους σταθμούς. Αντίθετα, με αυθεντικό και προσωπικό ιδίωμα κραυγάζει:


Κυρίες μουουουουουουουουουου, θα γίνει πόλεμος πυρηνικός


Ο Μάριος ο κουκού στέλνει χαιρετίσματα στον κρεοπώλη τον κερατά

Γιαγιά!!! Η εγγονή έχει γκόμενο!!!!!


Που 'σαι γέεεεροοοοο. Τη γριά στην Αμαλιάδα την ξέρω


Από εδώ μέχρι το Λονδίνο, ακούνε το Κλαρίνο


Μακάρι να είχαν την αφοσίωση αυτή στο μεράκι τους και την αστείρευτη ευρυματικότητά του και άλλοι επαγγελματίες. Όσο αστείο και αν ακουστεί, το internet δίνει διέξοδο σε μία αυθεντική με σαφή πολιτιστικό προσανατολισμό. Κάποτε ο Παρίας Πετρόπουλος κατέγραφε τη μουσική του λαού και σήμερα ο παράνομος Blackman μεταδίδει κάτι αντίστοιχο. Δεν είναι βέβαια αντίστοιχου πνευματικού εκτοπίσματος, δε μπορούμε όμως παρά να σεβαστούμε την ανεξάρτητη αυτή φωνή στα FM και πλέον στο internet.

Σάββατο 13 Ιανουαρίου θα εμφανιστεί live στο κλαμπ Υπόγεια Ρεύματα της Αμαλιάδας. Κρίμα που δεν είμαι στο χωριό μου. Θα πήγαινα σούμπιτος...

9 comments:

Unknown said...

Καταπληκτικός ο Μάριος ο Μπλάκμαν, γνήσιος και καθόλου καθώς πρέπει (ντεμέκ) - του αρέσει αυτό που κάνει, δε χρωστάει σε κανέναν και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία!

Να πεθάνει ο Χάρος και να φάμε τα χαρούπια του:DDD

Anonymous said...

ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ!!!!!

Anonymous said...

marie 8eos eisai o planhtarxhs ton fm kai ths zois mas 8eos se akouo apo to internet k exo kanei ta best of sou 'kiries mouuuuuuuuuuu'
'kalitera klarino para na xo karkino'... blackman 4 ever alla 8a h8ela na vazeis kai kamia paparizou pou kai pou!!!!!

Anonymous said...

ελα μαριεεεεεεεεεεεεεεεεεεε τι μ κανεις σε ακουω καθε μερα στο Radio οταν οδηγο και φοβαμαι μην τρακαρω!!!!!!!μαριε ολε

Anonymous said...

μαριε εχεισ σκεφτει να πασ στην τηλεοραση και να κανεισ εκπομπη τα μηχανακια τησ egp θα χτυπουσαν ΚΟΚΚΙΝΟ!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

εισαι γλυκα εισαι τρελα μαριε με την μαυρη τη φανελα!! να σαι καλα ρε χωρις εσενα η διασκεδαση θα ηταν στο 0. να ζησουν τα κλαρινα για να σε ακουμε ολο το μηνα! . πλανηταρχη μου εσυ! πολυστροφεεεεε.

Anonymous said...

ποιοσ αχιλεασ ποιοσ batman εγω εχω για ηρωα τον blackman
ο Αχιλεασ στην Τροια πολεουσε o Batman απο την πολη μου περνουσε
και ο Blackman τισ ατακεσ του πετουσε
Ποιοσ πελεμοσ ποια μαχη (τροια) ο Blackman ειναι ο πλανηταρχησ!!!!
τισ συναβλιεσ και τα μπουζουκια τα εχω κοψει ποια τωρα παω μονο στα μποζουκια π ειναι ο Blackman και τραγουδα!

Anonymous said...

ποιοσ αχιλεασ ποιοσ batman εγω εχω για ηρωα τον blackman
ο Αχιλεασ στην Τροια πολεουσε o Batman απο την πολη μου περνουσε
και ο Blackman τισ ατακεσ του πετουσε
Ποιοσ πελεμοσ ποια μαχη (τροια) ο Blackman ειναι ο πλανηταρχησ!!!!
τισ συναβλιεσ και τα μπουζουκια τα εχω κοψει ποια τωρα παω μονο στα πανηγυρια που ειναι ο Blackman και τραγουδα!

Anonymous said...

Σε ακούω στην Αθήνα σταθερά στο 103.1 εδώ στη Γλυφάδα απο μικρό παιδάκι όταν έιχες και σήμα στους 103.7 πρίν ανοίξει η ΕΡΑ απο τον Υμμητό. Τότε σε άκουγα μετα τους 108.0 γύρω στο 108.2 και στεναχωριόμουν γιατί σε 'έξυνε' ισχυρά απο τους 108.0 ένας ερασιτέχνης με λα'ί'κα και μου έκανε εντύπωση που έλεγες 103.1. Θυμάμαι τότε έδινες σταθερό και μιλούσες μόνο με τον κόσμο και αφιέρωνες. Με το που πάω στην Αμαλιάδα μέχρι να φτάσω το πάω σερί .. Στη Κόρινθο 88.4,στην Αχα'ί'α 106.3 και στην Ηλεία 106.3. η άμα πηγαίνω στο Αγρίνιο να δώ τη φίλη μου καρφωτά στους 107.9. ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ! ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΤΩΝ FM. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΑΡΙΕ ΜΠΛΑΚΜΑΝ!