Monday, January 22, 2007

ΑΜΕΑ

Το καλοκάγαθον κράτος κατασκεύασε μερικές θέσεις parking δίπλα στο σταθμό Κατεχάκη του μετρό, οι οποίες μάλιστα είναι προσβάσιμες από αναπηρικό αμαξίδιο.

Μάλιστα προβλέφθηκαν κάποιες (περίπου 10) θέσεις για οχήματα αναπήρων κοντά στην έξοδο του πάρκινγκ, έτσι ώστε αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι να μπορούν να μπουν στο προσβάσιμο από ΑΜΕΑ δίκτυο του ΜΕΤΡΟ και να κυκλοφορήσουν λιγάκι... Μάλιστα θα υποστηρίξει κάποιος ότι για τα δεδομένα των θέσεων στάθμευσης είναι λίγο αυξημένος ο αριθμός των θέσεων για ΑΜΕΑ, ωστόσο δεδομένης της ανυπαρξίας άλλων θέσεων στην πρωτεύουσα και του γεγονότος ότι το ΜΕΤΡΟ είναι ζωτικής σημασίας για αυτούς, μάλλον όλο το πάρκινγκ θα έπρεπε να τους ανήκει...

Τουλάχιστον 8 στις 10 ειδικές θέσεις είναι ΠΑΝΤΑ (όποτε έχω πάει) πιασμένες από



τέτοια αυτοκίνητα, ημιφορτηγάκια επαγγελματικά και άλλα αντίστοιχα τα οποία δεν έχουν καμία κλήση ποτέ στο παρμπρίζ τους.

Έχετε αναρωτηθεί γιατί στο εξωτερικό βλέπετε συχνά ανθρώπους με ορθοπεδικά βοηθήματα ή καροτσάκια κι εδώ όχι; Ο λόγος βρίσκεται στο γεγονός ότι εκεί κυκλοφορούν έξω και η κοινωνία κάνει προσπάθεια να τους εντάξει σαν ισότιμα μέλη της, ενώ εδώ τους αφορίζει!

2 comments:

Anonymous said...

Καλημέρα, συμφωνώ με όλα όσα προάνεφερες, συγκεκριμένα ως άτομο με ειδικές ανάγκες παρκάρω κάθε πρωί στις 6:30πμ για να κατέβω στη δουλεία μου. Σχεδόν ποτέ όμως σε θέση για ΑΜΕΑ. θα σου στείλω και φωτογραφίες συντόμως.

antonios said...

Δε διανοούμαι καν να φανταστώ πώς είναι η θέση σας.