Monday, July 10, 2006

αλητεία

ευθαρσώς δηλώνω ότι είμαστε βραδύνοες, βλάχοι και άξιοι της τύχης μας...


Αυτοκίνητο σήμερα έχουν περίπου ένας στους 2 ενήλικες Έλληνες - τουτέστιν το θέμα αφορά τους πάντες. Και όμως οι πάντες αδιαφορούν

1. αυξάνει ο φόρος της βενζίνης 2,5 cents και overnight αυξάνει και η τιμή της στα 5 cents. Αν είναι να πληρώνουμε παραπάνω καλύτερα να πηγαίνουν τα λεφτά σαν φόρος στο κράτος παρά να πηγαίνουν στην τσέπη του κάθε αλήτη μεταπράτη.

2. διάβαζα στο in.gr

Όπως απέδειξε έρευνα του εργαστηρίου Tεχνολογίας Kαυσίμων και Λιπαντικών του EMΠ, που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος, από 425 δειγματοληψίες που έγιναν σε σύνολο 392 πρατηρίων, κυρίως του Nομού Aττικής, στο 68% των περιπτώσεων η βενζίνη που μπαίνει στο ρεζερβουάρ των οχημάτων είναι από 0,5% έως 14,1% λιγότερη από αυτήν που πληρώνει τελικά ο καταναλωτής.


δηλαδή και μας κλέβουν στην τιμή που είναι πολύ ακριβή και στην ποσότητα. Και φυσικά να μαντέψουμε ότι η βενζίνη που παίρνουμε έχει και λίγα κατάλοιπα μέσα από άλλα πετρελαιοειδή όπως ανακαλύπτει το υπουργείο Ανάπτυξης όποτε φιλοτιμείται να ελέγξει. Τα πρόστιμα όμως είναι χάδια στους εμπόρους οπότε συνεχίζουν τη φιλανθρωπική τους δραστηριότητα.

Και όλα αυτά τη στιγμή που στην Ελλάδα έχουμε περισσότερα βενζινάδικα (και φαρμακεία αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση) ανά 100 κατοίκους από ότι σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Βρεγμένη σανίδα που μας χρειάζεται....

No comments: