Saturday, May 13, 2006

Ο Τζεπέτο πρωθυπουργός

Βρέθηκε ένας εισαγγελέας και είπε ότι οι καταγγελίες των Πακιστανών ότι απήχθησαν την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων. Βγήκαν και οι κακόμοιροι Πακιστανοί και είπαν την περιπέτειά τους.

Ελάτε λίγο στη θέση τους: Δεν έχουν κανένα να γνωρίζει την ύπαρξή τους, χωρίς σχεδόν μόνιμη κατοικία, χωρίς νόμιμη υπόσταση και χωρίς καμία από τις ανέσεις που θεωρούμε δεδομένες (το καλό φαγητό την Κυριακή, το ζεστό μπάνιο το βράδυ, τα χρήματα για την αγορά μίας εφημερίδας) και όμως βρήκαν την ακεραιότητα που απαιτείται για να καταγγείλουν ένα γεγονός και να μας δείξουν το μέγεθος του στρουθοκαμηλισμού που επιδεικνύει η αδρανής μας χώρα.

Αυτά όμως είναι δεδομένα. Αυτό που είναι ανήκουστο είναι η στάση του κοσμοπολίτη υπουργού μας... Αυτού που δήλωνε ότι ουδέποτε έλαβαν χώρα τέτοια γεγονότα και ο πρωθυπουργάκος τον κάλυψε. Τα ενδεχόμενα είναι τα εξής δύο: το πρώτο είναι ότι ήξερε και δε μίλησε και το δεύτερο είναι πως δεν ήξερε τι του γίνεται! Σε κάθε περίπτωση η παραίτηση είναι η πρώτη και η τελευταία σκέψη κάθε ευσυνείδητου ανθρώπου.

Δυστυχώς όμως η μνήμη των ψηφοφόρων είναι βραχυπρόθεσμη γιατί πάλι τον ίδιο αριθμό ψήφων θα λάβει. Παρότι τα ψέματα που έχει πει θα αποδειχθούν περισσότερα μέχρι τις επόμενες εκλογές.

By the way οι καλύτερες μυστικές υπηρεσίες του κόσμου είναι οι ελληνικές! Κανείς δε γνωρίζει αν υπάρχουν, γιατί υπάρχουν, τι κάνουν και πώς το κάνουν... Αυτό θα πει μυστικότητα. Όχι κάτι CIA και ΜΙΑ!

1 comment:

Αντώνιος said...

κρίμα που δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένα σχόλιο!!