Tuesday, November 28, 2006

τι μαλακία έκαναν κυνηγοί και δολοφόνος;


Στην ομολογία του, ο 37χρονος κτηνοτρόφος δήλωσε ότι ο ίδιος και ο πατέρας του, ειδοποιημένοι από κάποιον γείτονα, πήγαν στο σημείο όπου βρίσκονταν οι κυνηγοί για να διαπιστώσουν εάν δημιουργούσαν πρόβλημα στα πρόβατά τους. Ο γιος, ο οποίος ήταν ένοπλος, απομακρύνθηκε από τον πατέρα του, αναζητώντας τους κυνηγούς.


από το

είναι εμφανές (χωρίς να θέλω να προσβάλω τη μνήμη των νεκρών) ότι κλιμάκωθηκε η ένταση στο επεισόδιο. Τόσο ίσως άσχημα λόγια από την πλευρά των κυνηγών, όσο και η ένοπλη εμφάνιση του κτηνοτρόφου. Αν κάτι από αυτά τα δύο δεν είχε συμβεί, ίσως να μην είχαμε αυτά τα ευτράπελα...

Για αυτό έχω κάνει στάση ζωής να είμαι πράος απέναντι σε προκλήσεις, διότι δεν είναι ποτέ δυνατό να προβλέψεις τις εξελίξεις σε ένα επεισόδιο. Αν με κλέβουν, θα δώσω τα λεφτά μου και θα ταχυδρομήσω στο ληστή τα υπόλοιπα και αν κάποιος με βρίσει στο δρόμο (ειδικά στην οδήγηση) θα του πω συγγνώμη. Αυτά που κάνουν πολλοί και ψάχνουν αφορμή για ξύλο, κυκλοφορούν οπλισμένοι με μαχαίρια ή άλλα συναφή εργαλεία και γενικά φέρονται ως μπράβοι του εαυτού τους μπορεί να τους οδηγήσουν σε πολύ δύσκολη θέση.

Όταν πέφτει ξύλο, κάποιος από τους δύο, ίσως και οι δύο, μπορεί να τις φάνε... Όταν δείρουμε ή αδικήσουμε κάποιον μπορεί να μας το παίξει Κρητικός και να επιτεθεί νύχτα... Και ποτέ δε μπορούμε να νομίζουμε ότι είμαστε άτρωτοι... Θυμάστε το γιο του Γιαννίτση; Για ένα ρολόι έφυγε το παλικάρι...

5 comments:

advocatus diaboli said...

Δεν σου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί τα πράγματα να μην έγιναν καθόλου έτσι και ότι έτσι τους συμβούλεψε ο δικηγόρος τους να τα παρουσιάσουν ώστε να φανεί πως ήταν εν βρασμώ ψυχής και όχι εν ψυχρώ;

advocatus diaboli said...

Επίσης, από πότε ένα οποιοδήποτε αδίκημα σε μια ευνομούμενη κοινωνία πληρώνεται με πολύ βαρύτερη τιμωρία (θάνατο); Και τέλος, τι πάει να πει δεν αντιδρώ και δεν αντιστέκομαι; Ο,τι θέλεις λες; Αν κάποιος απειλούσε, π.χ. ένα παιδί σου (μακάρι να μη γίνει ποτέ) θα έκανες την πάπια; Θα τον καλόπιανες; Αστεία πράγματα.
Και γιατί πρέπει να αφήνουμε τον πάσα ένα να παρανομεί; Ετσι γιγαντώνεται η παρανομία και όχι όταν αντιστέκεσαι, μεγάλε.

Αντώνιος said...

έξυπνες οι ενστάσεις, νομίζω όμως ότι αυτό που περιγράφω αφορά μία ενδεχόμενη εκδοχή των γεγονότων και δεν έχει στόχο να κρίνει τι έγινε, αλλά να εξετάσει έναν ενδεχόμενο τρόπο αντίδρασης.

Πολύ καλό και το παράδειγμα με το παιδί. Είναι προφανές ότι σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις ξεχνάς όλους τους κανόνες. Να βριστώ όμως με κάποιον στο φανάρι γιατί ξεκίνησε λίγο αργότερα ή γιατί δουλεύει μόνο το ένα φως του το βρίσκω επιεικώς ηλίθιο δεδομένων των πιθανών συνεπειών.

Anonymous said...

Have gun...
will travel.

A.F.Marx said...

Αν κάτι από αυτά τα δύο δεν είχε συμβεί, ίσως να μην είχαμε αυτά τα ευτράπελα...
---------------------------
Eυτράπελα;;;;
Η επιλογή της λέξης είναι τουλάχιστον ατυχής...
Για 5 νεκρούς μιλάμε...