Tuesday, November 21, 2006

ταξιδέψαμε! - το συνέδριο

Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη, ο ιδιοκτήτης του blog αυτού είναι ιδιαίτερα κοσμοπολίτης και ένιωθε πνιγηρά στο κλεινόν άστυ. Για αυτό ταξίδεψε και σας μεταφέρει διεθνή νέα.

Αρχικός προορισμός ήταν η Βαρκελώνη της Ισπανίας. Αφορμή υπήρξε το Μίcrosoft Teched, το μεγαλύτερο συνέδριο πληροφορικής στην Ευρώπη (περισσότεροι άπό 5000 σύνεδροι) που οργανώνεται σε ετήσια βάση. Το συνεδρίο διοργανώθηκε σε ένα συνεδριακό κέντρο που κατασκευάστηκε σχετικά πρόσφατα (el maresme forum) κοντά στη θάλασσα.



Η οργάνωση ήταν υποδειγματική. Φυσικά δεν ήταν μόνο οι οργανωτές που υπήρξαν άψογοι, αλλά και οι σύνεδροι που με τη στάση τους υποστήριζαν τις πρωτοβουλίες των πρώτων. Υπήρχαν 5 και περισσότερα παράλληλα sessions καθημερινά (με εκπληκτικό περιεχόμενο), από το πρωί μέχρι το απόγευμα και μετά από κάθε ομιλία υπήρχε σύστημα που λάμβανε εκτεταμένο feedback προς τον ομιλητή.



Υπήρχαν οδηγίες παντού, σχετικά με οτιδήποτε, που δεν άφηναν ακάλυπτο κανέναν, οποιαδήποτε και να ήταν η ανάγκη του. Παντού υπήρχαν υπολογιστές με σύνδεση στο internet και πολλές άλλες δυνατότητες, καθώ και πρίζες για να φορτίζει κανείς τις συσκευές του.



Οι διοργανωτές είχαν φανταστεί και την παραμικρή λεπτομέρεια όπως οδηγίες για την καλύτερη δικτυακή συμβίωση τόσων υπολογιστών (όπως στο νηπιαγωγείο, ένας ιός να εμφανίστεί θα θερίσει όλες τις συσκευές) και σαλονάκια για chatting και σύσφιγξη σχέσεων. Οι οργανωτές δεν τσιγκουνεύτηκαν τα αναγκαία και έτσι σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου υπήρχε ελαφρύ φαγητό (φρούτα, energy bars, γάλα, φρέσκιες βάφλες με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας και άφθονος καφές) πέρα από το μεσημεριανό γεύμα. Μέχρι και τα ποτηράκια ήταν έτσι φτιαγμένα (με διπλό χαρτόνι) που δεν επέτρεπαν στα ζεστά ροφήματα να καίνε τα χέρια αυτών που τα κρατούσαν!







Οι εκθέτες στο συνέδριο αυτό ήταν πραγματικά φανταστικοί, είχαν ανθρώπους που ήταν ταυτόχρονα πωλητές, αλλά και σαφείς γνώστες των αντικειμένων που παρουσίαζαν. Τα δώρα τους ήταν εμπνευσμένα και η προσέγγισή τους διακριτικότατη. Όλοι τους ήταν εφοδιασμένοι με palmtop που σκάναραν τον κωδικό στην καρτέλα που φορούσαμε όλοι στο λαιμό μας(!) κάνοντας τη διαδικασία ευχάριστη και εύκολη.

Από τα όσα είδα, περισσότερο εντυπωσιακό ήταν ένα εύκολο προγραμματιστικό εργαλείο της British Telecom που επιτρέπει πανεύκολα σε κάποιον να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του για όλες τις πιθανές λειτουργίες που μπορεί να κάνει ένα κινητό. Το καινοτόμο είναι ότι επιτρέπει στον υπολογιστή να παρακολουθεί τη θέση ενός κινητού (εφόσον ο ιδιοκτήτης του έχει αποδεχτεί αυτή τη λειτουργία). Αν είστε ερωτευμένοι, ανήσυχοι γονείς ή απλά περίεργοι αυτό είναι το εργαλείο σας. Η θέσεις και οι διαδρομές απεικονίζονται σε χάρτη της Google και γίνεται προσπάθεια για συνεργασία με άλλα δίκτυα και roaming των πληροφοριών αυτών.

Εντυπωσιακό ήταν επίσης και το τρισδιάστατο εργαλείο της Microsoft, αντίστοιχο του Google Earth.

O κόσμος απαρτιζόταν από το κλασσικό συνοθύλευμα που συγκεντρώνεται σε τέτοιες περιστάσεις. Προγραμματιστές με κακή αισθητική και σαχλό χιούμορ που σχετίζεται άμεσα από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν, καθώς και ιδιοκτήτες εταιριών με πωλήσεις στο μυαλό τους και σίγουρα περισσότερο αναβαθμισμένο στυλ! Περιττό ίσως να αναφέρω η σύσταση του πληθυσμού ήταν τέτοια ώστε οι γυναικείες τουαλέτες να έχουν μονίμως την εικόνα δημόσιας υπηρεσίας στις 13 Αυγούστου, ενώ στις ανδρικές να γίνεται προσκύνημα!

H συνέχεια του ταξιδιού έπεται...

2 comments:

ion said...

"Το καινοτόμο είναι ότι επιτρέπει στον υπολογιστή να παρακολουθεί τη θέση ενός κινητού (εφόσον ο ιδιοκτήτης του έχει αποδεχτεί αυτή τη λειτουργία)."

mon dieu!! ευτυχώς που ο father δεν ενημερώνεται τακτικά για τις νέες τεχνολογίες...

σε ζηλεύω, πέρασες τέλεια! nice, περιμένουμε συνέχεια.

Αντώνιος said...

νομίζω ότι οι father αυτού του κόσμου δεν περιορίζονται από την τεχνολογία αλλά από εμάς...