Saturday, November 25, 2006

Που θα βρω υποτροφία;




Ψάχνω λίγα λεφτά προκειμένου να καλύψω τα έξοδά μου κάνοντας πτυχιακή εργασία σε υπερτεράστιο πανεπιστήμιο της Αμερικής...

Όποιος ξέρει κάποιο ίδρυμα που θα έδινε λεφτά εκτός καταλόγου παρακαλώ μοιραστείτε τη γνώση σας...


ευχαριστώ - in pluribus unum

7 comments:

Αθήναιος said...

Τί εννοείτε πτυχιακή εργασία; Την υποχρεωτική εργασία για τη λήψη του πτυχίου; Αν ναι τότε δύσκολα θα βρείτε κάτι τέτοιο όχι μόνο από αμερικανικό αλλά και από ελληνικό φορέα ( όχι αναγκαστικά κρατικό) που δίνει υποτροφίες.

Αντώνιος said...

ακριβώς αυτή εννοώ... Και καταλαβαίνουμε όλοι πόσο δύσκολο θα βρω υποτροφία για αυτό!

Είναι όμως ευκαιρία ζωής και πρέπει να το κάνω! Ίδωμεν.

YO!Reeka's said...

τι εννοείς εκτός καταλόγου;
μια φίλη μου πήρε υποτροφία από το ΙΚΥ. επίσης υποστροφίες έχουν το ίδρυμα ωνάση, το ίδρυμα λιλιαν βουδούρη και διάφορα άλλα τέτοια

Αθήναιος said...

Κανένα ίδρυμα δεν χρηματοδοτεί κάποιον για να τελειώσει τις σπουδές του. Μόνο τα κληροδοτήματα του ιδρύματος στο οποίο σπουδάζετε, εφόσον για την τρέχουσα ή την επόμενη χρονιά έχουν διαθέσιμους πόρους, που συνηθως δεν έχουν. Το ΙΚΥ κάποτε έδινε κάποια χρήματα σε αριστεύσαντες φοιτητές αλλά πλέον δίνει μονο τον τίτλο χωρίς χρήματα.
Κάποια οικονομική ενίσχυση δίνουν πολιτιστικοί σύλλογοι αλλα σε αυτό έχει να κάνει η εντοπιότητα.

Είμαι από αυτούς που χρηματοδότησα τις σπουδές μου και τις προπτυχιακές και τις μεταπτυχιακές δουλεύοντας. Το ίδιο συνιστώ και δι υμάς.

Αντώνιος said...


Είμαι από αυτούς που χρηματοδότησα τις σπουδές μου και τις προπτυχιακές και τις μεταπτυχιακές δουλεύοντας. Το ίδιο συνιστώ και δι υμάς.


πολλά respect σε αυτό. Ωστόσο καλώς ή κακώς τα τελευταία έτη σχολής μηχανικών φρονώ πως είναι ιδιαίτερα δύσκολα για κάποιον που επιθυμεί να είναι συνεπής και να δουλεύει ταυτόχρονα.

Οι πληροφορίες είναι ολόσωστες, ωστόσο φιλοδοξώ να βρω κάτι, καθώς η ευκαιρία είναι πραγματικά μεγάλη και δυσεύρετη. Το ίδρυμα Ωνάση έχει τη δυνατότητα να δώσει κάτι, καθώς υπάρχουν και έκτακτες χορηγίες για διάφορες περιστάσεις. Όποιος έχει άλλη ιδέα είναι ευπρόσδεκτος!

@gelial οι περισσότερες υποτροφίες αφορούν την απόκτηση ενός τίτλου και όχι την επιχορήγηση παραμονής σε άλλο πανεπιστήμιο για ένα διάστημα.

Αθήναιος said...

Όσο μαγείρευα, σκεφτόμουν την περίπτωσή σας... ;-) Έχω χάσει το ε-μέηλ σας, ή μάλλον το έχω στο γραφείο,αν θέλετε στείλτε μου ένα ε-μέηλ. Έχω μια ιδέα.

Αντώνιος said...

Αθήναιε, you are a good man indeed